klik op de foto's voor meer......

Durbuy

Durbuy is een stad in de Belgische provincie Luxemburg. De stad aan de rivier de Ourthe is gelegen in drie geografische streken: de Ardennen, de Condroz en de Famenne.

Durbuy is één van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong Middeleeuwse stad die (volgens de inwoners) bekend staat als de kleinste ter wereld duizenden toeristen.

Durbuy telt ruim 11.000 inwoners. De stadskern zelf bestaat uit slechts een aantal straten en heeft zo'n 400-tal inwoners. De overgrote meerderheid van de inwoners van de gemeente woont dan ook in één van de vele dorpjes.

Trois Ponts

Trois-Ponts (letterlijk: "drie bruggen") is een plaats en gemeente in België, gelegen waar de rivieren de Amblève en de Salm in de provincie Luik samenvloeien. De gemeente telt ruim 2500 inwoners.

Stavelot

Stavelot (Duits: Stablo, Waals: Ståvleu) is een stad aan de Amblève in de provincie Luikarrondissement Verviers in België. De stad telt zo'n 7000 inwoners. De stad ligt op een hoogte van 350m boven de zeespiegel.

La Roche en Ardenne

La Roche-en-Ardenne (Waals: Li Rotche) is een stad en gemeente aan de oever van de Ourthe in de provincie Luxemburg in België. De stad telt bijna 4200 inwoners (2013).

De plaats trekt in het zomerseizoen veel toeristen, er zijn veel mogelijkheden voor actieve sporten zoals mountainbikenkajakken en parasailing.

Iedere zomeravond is er een voorstelling waarin een spook (genaamd Berthe) met een bel op het middeleeuwse kasteel verschijnt, een lokale legende. In het oorlogsmuseum van La Roche-en-Ardenne is te zien dat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd platgebombardeerd.

Cielle

Cielle is een dorp je in de Belgische stad La Roche-en-Ardenne, in de provincie Luxemburg. Cielle ligt zo'n anderhalve kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van La Roche. Cielle was een zelfstandige gemeente tot 1823, maar werd toen opgeheven en aangehecht bij de gemeente Marcourt. Bij de gemeentefusies van 1977 werd het van Marcourt, dat een deelgemeente van Rendeux werd, overgeheveld naar de gemeente La Roche-en-Ardenne.